Video dojava u realnom vremenu

Video dojava u realnom vremenu

Moderni sustavi videonadzora omogućuju praćenje i snimanje svih događaja (koji ostaju u uređaju i po nekoliko mjeseci) u i oko Vašeg poslovnog prostora ili kuće, a sve se slike pohranjuju digitalno u centralni uređaj video nadzornog sustava.

Smještaj kamere unutar poslovnog prostora djeluje dvojako: produktivno – jer značajno smanjuje sam pokušaj krađe, i represivno – jer u slučaju krađe postoji video zapis koji omogućava identifikaciju počinitelja. Posebice je uspješna kombinacija konvencionalnih kamera s onima skrivenim u pregradama, detektorima i kuglama

Djelovanja kamera, represivno i aktivno, postižu se kamerama instaliranim na pročelje poslovnog prostora. Uz to, možemo nadzirati i vrijednosti koje držimo na otvorenom, pratiti rad radnika ili uočiti neželjene posjetitelje. Radi Zaštite od utjecaja okoline, kameru je potrebno smjestiti u vanjsko kućište s grijačem.

Odluka pred Vama je odabir snimanja na jednostavnije uređaje za digitalni zapis, na čiji hard disk možete pohraniti mnogo snimki visoke kvalitete, ali i snimanje vezati uz detekciju aktivnosti ili aktiviranja alarma štedeći tako prostor na disku i olakšavajući kasniji pregled snimljenog materijala.

Video snimači

Video snimači kao povoljno i tehnički efikasno rješenje pogodni su za digitalnu obradu slike, nadzor i snimanje. Baziran na PC tehnologiji (spremanje slike u digitalnom obliku na HDD, obrada slike, umrežavanje) uključujući sve kvalitete suvremenih CCTV uređaja. Nadzor i pregled snimljenih slika i video zapisa moguć je kako s lokalnog tako i udaljenog mjesta.

Uz uređaj isporučujemo i instalacijski softver za daljinski nadzor s računala. Moguće je više uređaja povezati na naš „CENTRALNI DOJAVNI SUSTAV“ te ste tako u mogućnosti imati 24h nadzor od strane naših djelatnika. Ugradnjom sustava svaki događaj koji se dešava ispred kamere biti će registriran i pohranjen.

Alarmni centar

Kada napustite svoj dom, pobrinite se da su svjetla isključena, prozori zatvoreni i vrata zaključana. Kada se vratite kući, očekujete da ćete naći sve na svom mjestu i svoje utočište sigurnim. Međutim, provalnici mogu pratiti vaš dom, čekati najbolje vrijeme za napad, a kada vas nema kod kuće, nasilno ući i opljačkati vaše dragocjenosti. Još gori od toga su pljačkaši koji će vas pokušati opljačkati dok ste Vi ili Vaši najmiliji zapravo kod kuće. Pljačka je ozbiljan udarac na Vaše financijsko i emocionalno stanje no daleko drugačija od provale jer provala dramatično povećava rizik od fizičke opasnosti ili čak smrti.

U prošlosti, često najbolja zaštita koju ste mogli postići je bilo zaključati vrata, možda posjedovati psa koji glasno laje, ili pitati susjede da pripaze na stvari. To su svakako razumne stvari koje treba učiniti, ali često nisu dovoljne. Srećom za razliku od prošlih vremena, sada imamo elektroničke alate kako bi zaštitili naše dragocjenosti. Jedan od najboljih izbora je sustav za nadzor sigurnosti doma da vas upozorava i intervenira u hitnim slučajevima. Osim upozorenja na opasnosti od kriminalaca u današnje vrijeme postoji obilje drugih mogućnosti koje Vam nudimo. Moderne usluge i oprema mogu Vas upozoriti na dramatične promjene temperature, poplave, ugljični monoksid, nestanak električne energije, curenja prirodnog plina, dima, vatre, nasilne ulaske i još mnogo toga. Možete primati ove informacije putem SMS poruka, e-maila, telefona, obavijesti putem mobilne aplikacije i putem izravne dojave na naš nadzorni centar.

Naš dežurni centar nudi opsežne obavijesti i ne samo da će vam reći kada postoji problem, već će intervenirati na protuprovalne radnje, pozvati hitne službe za vas i u vrlo kratkom roku u potpunosti otkloniti bilo kakvu opasnost.

Hrvatski