Sustav za prepoznavanje visoke temperature

Prepoznavanje lica: Zaštitite zdravlje svojih voljenih

Današnju najveću, a potencijalno i smrtonosnu, prijetnju – zarazne bolesti – iznimno je teško otkriti. Integracija termalne kamere Corsight Fortify može vam pomoći identificirati tu nevidljivu prijetnju i zaštititi vas pomoću identifikacije osoba s povišenom tjelesnom temperaturom i sprječavanja njihova ulaska u vaš objekt. U slučaju da je navedena osoba u mogućnosti privremeno sniziti temperaturu svoga tijela, čime i dalje predstavlja ozbiljan rizik za druge, kamera Corsight Fortify prepoznat će lice osobe i spriječiti ulazak u objekt do trenutka kad navedena osoba više ne predstavlja opasnost po zdravlje drugih.

Način rada

Integrirana termalna kamera Fortify u stanju je prepoznati tjelesnu temperaturu pojedinaca među mnoštvom ljudi. Sustav kamere šalje upozorenje kako bi se onemogućio ulazak potencijalno zaražene osobe u određeni prostor. Istovremeno, Fortify pohranjuje lice osobe u posebnu bazu podataka sa zadanim vremenskim odmakom. Tijekom sljedećih 24 – 48 sati (podesivo od strane korisnika) sustav je u mogućnosti prepoznati zaraženu osobu svaki put kad pokuša ponovo ući u objekt, čak i ako se njegova ili njezina tjelesna temperatura u trenutku snimanja registrira kao temperatura normalne visine. Nakon isteka unaprijed određenog vremena, navedena osoba više neće biti u bazi podataka 'opasnost od infekcije' te će moći ući u objekt.

Primjer

Ponedjeljak, 15:00 sati, istočni ulaz stadiona

  • Ivan pokušava ući na stadion kako bi pogledao utakmicu, ali ima povišenu tjelesnu temperaturu.
  • Kamera Fortify detektira njegovu visoku tjelesnu temperaturu.
  • Ulazak mu je zabranjen zbog povišene tjelesne temperature.
  • Ivanovo lice pohranjuje se u bazu podataka 'opasnost od infekcije'.
  • Ivanov pravi identitet nije poznat.

Ponedjeljak, 16:00, južni ulaz stadiona

  • Ivan ne odustaje! Uzeo ju tablete za snižavanje tjelesne temperature.
  • Fortify prepoznaje osobu iz baze 'opasnost od infekcije'.
  • Ulazak mu je zabranjen jer predstavlja opasnost za druge ljude.
  • Sustav ga prepoznaje kao osobu koja je prije sat vremena imala povišenu tjelesnu temperaturu.

Privatnost

U skladu s Corsight pravilima privatnosti, fotografije osoba normalne tjelesne temperature ne pohranjuju se u sustav, a operateru sustava njihova su lica prikazana u zamagljenom obliku. Sustav pohranjuje samo fotografije osoba s povišenom tjelesnom temperaturom – onih koje zbog toga mogu predstavljati zdravstveni rizik za druge ljude. Sustav identificira spomenute osobe i njihovu lokaciju u stvarnom vremenu te navedene podatke prosljeđuje operateru sustava. Referentne fotografije osoba s povišenom temperaturom automatski se brišu iz sustava te se bilježi samo digitalni potpis njihova lica. Stvarne fotografije lica osoba nije moguće obnoviti iz ovog jedinstvenog digitalnog potpisa.

Tehničke specifikacije

Kamera može istovremeno prepoznati više od dvadeset osoba u svom vidnom polju.

Fotografije zaražene osobe mogu biti pohranjene u bazi podataka između 1 sat i 1 mjesec (postavka koju korisnici mogu podesiti).

Potrebno je manje od jedne sekunde za prepoznavanje lica i sigurnosnu obavijest.

Sustav je u mogućnosti detektirati osobe s maskama za lice i osobnom zaštitnom opremom.

Termalnu kameru Corsight Fortify moguće je koristiti kao softverski dodatak u vašem sustavu Fortify ili kao samostalno softversko rješenje integrirano u korisnikov postojeći sustav i tehnologiju.

Glavna područja primjene

airports

ZRAČNE LUKE I TRANSPORTNA SJEDIŠTA

schools

ŠKOLE I FAKULTETI

public-buildings

DRŽAVNE I JAVNE USTANOVE

sports-and-performance-venues

MJESTA SPORTSKIH I KULTURNIH DOGAĐANJA

shopping-mals

ŠOPING CENTRI I VELIKE TRGOVINE

Hrvatski